Hozzávalók 4
személyre: 60 dkg csirkemell, 12 szelet feketeerdő sonka, 10 dkg vaj, só, bors,
metélőhagyma;
a körethez: 60
dkg mexikói zöldségkeverék, 5 dkg vaj, 2 zöldhagyma, 1 fej saláta;
a mártáshoz: 1
érett avokádó, 1 piros csípőspaprika,1 kisebb hagyma, citromlé.
Elkészítése:
A
puha vajat habosra kavarjuk, sózzuk, a végén hozzáadjuk az apróra vágott
metélőhagymát. A csirkemellet 12 szeletre vágjuk, sózzuk, borsózzuk, mindegyik
szeletet lekenünk a vajjal, feltekerjük, majd a sonkaszeletekbe csavarjuk. A
megmarad vajjal kikenünk egy hőálló tálat, belehelyezzük a tekercseket, 1 dl
vizet öntünk alája, lefedjük és forró sütőben, 30-35 percig sütjük, az utolsó
10 percben kifedjük.
A mexikói zöldségeket enyhén sós vízben 7 percig főzzük,
majd leszűrjük. A zöldhagymát karikákra vágjuk, a vajon megfuttatjuk, majd
rátesszük a zöldségkeveréket, sózzuk, borsózzuk, 2-3 percig pároljuk.
Az
avokádót villával szétnyomjuk, hozzáadjuk az apróra vágott csípőspaprikát meg a
hagymát, sóval és citromlével ízesítjük. Friss, ropogós salátával
tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése