Hozzávalók 4 személyre: 25 dkg lazacfilé, 25 dkg apró csiperke
gomba, 2 sárgarépa, 1 hagyma, 1 dl tejszín, só, olaj, kapor, citrom.
Elkészítése: A félkarikára vágott sárgarépát kevés olajon
megdinszteljük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, 2-3 percig pároljuk, majd
felöntjük 2 l vízzel, megsózzuk és fedő alatt 15-20 percig főzzük. Közben a
lazacfilét kockára, a gombát pedig negyedekbe vágjuk. Egy öntöttvas (vagy
más, minél vastagabb falú) serpenyőt
felhevítünk, szárazon beleszórjuk a gombát és erős tűzön megpirítjuk, majd a
lazaccal együtt a leveshez adjuk. Beleszórjuk az apróra vágott kaprot,
rátöltjük a tejszínt, és további 5 percig főzzük. A végén citromlével
ízesítjük.
Kedves Aleda! Ez a lazacos leves valami fantasztikus és ráadásul gyorsan elkészíthetö. Már évek óta szemezgetek a receptjeidböl, pl. a Linzerkarika és a Mákos csavart csiga nagy kedvencek, de még sorolhatnám a többi jó receptedet is. Az ételekről készült fotók is nagyon tetszenek. Egyszóval szuper amit csinálsz.
VálaszTörlésKöszönöm szépen a visszajelzést, jó érzéssel tölt el! Várlak továbbra is, remélem fogsz még találni kedvedre valókat! :)
VálaszTörlés