Hozzávalók 6
személyre: 2 szál(kb 25-30 dkg) nyerskolbász, 2,5 l hús vagy
csontleves(disznóvágáskor abalé), 5 dl káposztalé, 1 hagyma, 2-3 sárgarépa, 2
petrezselyemgyökér, 5 dkg rizs, 1 tojás, 1,5 dl tejföl, csipőspaprika vagy
csípős paprikakrém, petrezselyemzöld, kevés zsír vagy olaj.
Elkészítése: A
zsíradékon üvegesre dinszteljük a hagymát, hozzáadjuk a karikára vágott
leveszöldséget, felöntjük az alaplével és 15-20 percig főzzük. A kolbászhúst
kinyomjuk a bélből, összekavarjuk a tojással, hűtőbe tesszük. Mikor a zöldség
majdnem készre főtt, beleszórjuk a rizst, a kolbászmasszából pedig gombócokat
formázunk és belefőzzük a levesbe. Mikor a gombócok megfőttek, rátöltjük a
káposztalevet, rászórjuk az apróra vágott petrezselyemzöldet, és
csípőspaprikával ízesítjük. A levest félrevesszük a tűzről, a tejfölt kevés
forró lével hőkiegyenlítjük, majd rátöltjük az ételre.
Ciorbă cu perișoare de
cârnați
Ingrediente (pentru 6
persoane): 250-300 g cârnați proaspeți, 2,5 litri supă de oase, 500 ml zeamă de
varză murată, 1 ceapă, 2-3 morcovi, 2 rădăcini de pătrunjel, 50 g orez, 1 ou, 150 ml smântână, 1 linguriță
pastă de ardei iute, puțină untură sau ulei.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése