Hozzávalók: 1,2
kg tarja(édespecsenye), 1 teáskanál porcukor, 1 teáskanál fűszerpaprika, 1
teáskanál bors, 1 teáskanál szegfűbors, 5 cikk fokhagyma, diónyi gyömbér, 2
rozmaringág, 3-4 szál petrezselyemzöld, 2 dkg só, 2 dl vörösbor.
Elkészítése: A
húst kb. 2 cm vastag szeletekre, majd kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a sót, a
fűszereket, az áttört fokhagymát meg a lereszelt gyömbért és az apróra vágott
zöldfűszereket, majd alaposan összegyúrjuk, közben adagolva a bort. Dupla
rétegű fóliát kiterítünk, rápakoljuk a masszát, majd felcsavarjuk, a végeknél
pedig többször átcsavarjuk, míg a rúd feszessé válik. A fóliavégeket alátűrjük,
majd az egészet sütőpapírba csavarjuk és egy éjszakára hűtőben tároljuk. Másnap
egy tepsibe tesszük, kevés vizet öntünk
alája és 130 fokon, 2 órát pároljuk. Hidegen szeleteljük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)