Hozzávalók: 1 kis
doboz(140 g) natúr joghurt(a továbbiakban ez a doboz lesz a mérőeszköz), 1,5
doboz cukor, 3 tojás, 3 doboz liszt, 1 sütőpor, csipetnyi só, ½ doboz olaj,
½ citrom reszelt héja, 2-3 evőkanál
citromlé; a tálaláshoz: tejszín, tetszés szerinti gyümölcsök.
Elkészítése: A sütőt
bekapcsoljuk, 180 fokra állítjuk. A joghurtot egy keverőtálba öntjük,
utána kimossuk, szárazra töröljük és a továbbiakban a felsorolt sorrendben ezzel
mérjük a hozzávalókat, közben mindegyiket összekavarjuk az előbbiekkel. A
joghurthoz adjuk a cukrot, a tojásokat, a lisztet, a sütőport meg a sót, majd
az olajat, a citrom levét és a héját. Folyós masszát kapunk, melyet kivajazott,
kilisztezett, 22*10 cm-es formába öntünk és 35-40 percig sütjük. Mielőtt
kiszedjük, végezzünk tűpróbát! Félidőben lefedhetjük sütőpapírral, hogy a
teteje ne barnuljon nagyon. Tejszínnel, gyümölccsel tálaljuk.
Gâteau au yaourt -Chec Francez cu iaurt
Ingrediente: 1
iaurt mic(140 g, paharul se va folosi în continuare ca măsură), 1,5 pahare
zahăr, 3 ouă, 3 pahare făină, 1 plic praf de copt, un praf de sare ½ pahar
ulei, coaja rasă de la ½ lămâie, 2-3 linguri zeamă de lămâie; pentru servire:
frișcă, fructe.
Prepararea: Se încălzește cuptorul la 180 grade. Iaurtul
se toarnă într-un castron. Paharul se spală, se șterge, restul ingredientelor
se vor măsura cu acest pahar, în ordinea enumerării, fiecare ingredient adăugat
amestecându-l cu cele dinainte. Se adaugă la iaurt zahărul, ouăle, făina,
praful de copt și sarea, apoi uleiul, zeama și coaja de lămâie. Se va obține o
compoziție moale care se toarnă într-o formă lunguiață de 22 *10 cm. Se coace
35-40 minute, se face proba acului. La jumătatea timpului se acoperă cu hârtie
de copt pentru a nu se rumeni prea mult. Se feliază după 1 oră, se servește cu
frișcă și fructe după plac.
2 megjegyzés:
Megsütöttem, tényleg nagyon finom, annyit változtattam, hogy tettem bele mazsolát és csokicseppet, isteni :-)
Ó, hát az csak egy jó plusz neki! Én csak simán, az eredetit kellett készítsem, de fel fogom használni a receptet aszalt és friss gyümölcsökhöz is. Örülök, hogy hasznodra volt :)
Megjegyzés küldése