Hozzávalók 4
személyre: 2 adag reszelt tészta, 20 dkg füstölt sonka, 20 dkg sajt, kevés
olaj, só, bors.
Elkészítése: A
sonkát kis csíkokra vagy kockákra vágjuk, kevés olajon kisütjük, majd
szűrőkanállal kiszedjük. A sajtot lereszeljük. A reszelt tésztát bő, sós vízben
megfőzzük, majd leszűrjük, lecsöpögtetjük és a sonkától visszamaradt zsíradékba
forgatjuk. Egy hőálló tálba rétegezzük a tésztát, minden sort megszórunk
frissen őrölt borssal, a reszelt sajttal meg a sonkával, majd 10-15
percre forró sütőbe tesszük. Azon melegében tálaljuk.
Megjegyzés:
Ezeket az egyszerű, gyors ételeket nagymamámtól tanultam, igaz a második fogást
ő házi füstölt szalonnával és júhtúróval készítette. Ebben az esetben, a
szalonnát csak saját zsírjában kell kisütni, és ebből csak pár evőkanállal kell
a tésztához kavarni.
Házi reszelt tészta készítése ITT
Răzălăi cu cașcaval și șuncă
Ingrediente pentru 4 persoane: 400 g răzălăi, 200 g șuncă afumată, 200 g
cașcaval, sare, piper, ulei.
Prepararea: Șunca se taie cubulețe,
se prăjește în puțin ulei, apoi se scoate cu paleta de bucătărie. Cașcavalul se
rade. Răzălăii se fierb în apă cu sare, se strecoară și se pun în grăsimea
rămasă după prăjirea șuncii, după care se pun în straturi într-o tavă
termorezistentă, fiecare strat se presară cu piper proaspăt măcinat, cu șunca și
cașcavalul ras. Se introduce 10-15 minute în cuptorul fierbinte, după care se
servește.
Pregătirea răzălăi de casă aici
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése