Hozzávalók: 5 dl zsíros házi tehéntej, 25 dkg porcukor, 5 dkg vaj, fél rúd vanília
Elkészítése:
1. Előkészítjük a hozzávalókat.
2. A tejet egy vastagfalú edénybe töltjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vajat meg a vaníliát.
3. Felforraljuk, majd állandó kavarás mellett erős tűzön, 10 percig zubogva főzzük.
4. Lassú tűzön, további 50-60 percig gyöngyözve főzzük. Minél tovább hagyjuk, annál jobban karamellizálódik, színe sötétebb lesz.
5. Mikor besűrűsödött, félrehúzzuk és hűlni hagyjuk, állaga még vastagodni fog.
6. Befőttesüvegben, hűtőben tároljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)