Hozzávalók: 50
dkg csirkemáj, 5 főtt tojás, 6 nyers tojás, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl
tejszín, 4 zöldhagyma, 1 csokor petrezselyemzöld, só, fehérbors, kevés olaj.
Elkészítése: A
megtisztított csirkemájat sós vízben 5 percig főzzük, leszűrjük, hűlni hagyjuk,
majd kockákra vágjuk. A főtt tojásokat megpucoljuk, a csirkemájjal egyforma
nagyságú darabokra vágjuk. A májat meg a tojást egy tálba tesszük, hozzáadjuk
az apróra vágott zöldhagymát és petrezselyemzöldet. A nyers tojásokat felverjük,
sózzuk, borsózzuk, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert keményítőt, majd az egészet
a májra öntjük és összekavarjuk. Egy kalácsformát olajjal kikenünk, beleöntjük
a májas keveréket, majd 180 fokon, 45 percig sütjük. Hűtés után szeleteljük.
Idee preluată de aici
Idee preluată de aici
Drob marmorat cu
ouă și ficat
Ingrediente: 500
g ficat de pui, 5 ouă fierte, 6 ouă crude, 1 lingură amidon alimentar, 100 ml smântână lichidă de gătit, 4 cepe
verzi, 1 legătură frunze de pătrunjel, sare, piper alb, ulei.
Prepararea: Ficatul curățat se fierbe 5 minute în apă cu
puțină sare, după care se strecoară, se lasă puțin la răcorit și se taie
cubulețe nu prea mici. Ouăle fierte se curăță, se taie în bucăți aproximativ
egale cu ficatul. Ceapa verde și frunzele de pătrunjel se mărunțesc, se
amestecă cu ficatul și ouăle, se adaugă amidonul amestecat cu smântâna lichidă
și ouăle bătute, se asezonează cu sare și piper alb. Compoziția obținută se
toarnă într-o formă de chec unsă cu ulei, se coace 45 minute la 180 grade. Se
feliază rece.
Régen jártam errefelé...ez valami isteni lehet! :)
VálaszTörlés