2020. május 9.

Tojásos gombakrém



Hozzávalók: 30 dkg vegyes gomba, 3 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1 evőkanál paprikakrém, só, bors, kakukkfű, citromlé.

Elkészítése: A gombát megpucoljuk, megmossuk szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Az apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a gombát és addig pároljuk, mígnem zsírjára sül. Hozzáadjuk a sós paprikakrémet, ha szükséges, sózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a főtt tojásokkal együtt ledaráljuk, kevés citromlével ízesítjük. Pirítós kenyérrel és zöldhagymával tálaljuk.

Megjegyzés: Legjobbak az erdei gombák, mert karakteresebb az ízük, de ha nincs akkor barna és fehér csiperkéből is finom lesz. A kencét turmixolni is lehet, viszont darálóval rusztikusabb lesz az állaga.



3 megjegyzés:

Verus írta...

Imádom a gombát, köszi a receptet!🙂

Turmi írta...

Kedves Aleda! Imádom a receptjeidet, sajnálom, hogy ritkán posztolsz...
Üdv:Évi

Adél írta...

Köszönöm az érdeklődésed, Évi! Megpróbálok most már többet jönni :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...