Hozzávalók: 30
dkg vegyes gomba, 3 főtt tojás, 10 dkg vaj, 1 hagyma, 2 cikk fokhagyma, 1
evőkanál paprikakrém, só, bors, kakukkfű, citromlé.
Elkészítése: A
gombát megpucoljuk, megmossuk szeletekre vagy kisebb darabokra vágjuk. Az
apróra vágott hagymát üvegesre dinszteljük a vajon, hozzáadjuk a gombát és
addig pároljuk, mígnem zsírjára sül. Hozzáadjuk a sós paprikakrémet, ha
szükséges, sózzuk, borssal és kakukkfűvel fűszerezzük. Hagyjuk teljesen
kihűlni, majd egy éjszakára hűtőbe tesszük. Másnap a főtt tojásokkal együtt
ledaráljuk, kevés citromlével ízesítjük. Pirítós kenyérrel és zöldhagymával
tálaljuk.
Megjegyzés:
Legjobbak az erdei gombák, mert karakteresebb az ízük, de ha nincs akkor barna
és fehér csiperkéből is finom lesz. A kencét turmixolni is lehet, viszont
darálóval rusztikusabb lesz az állaga.
Imádom a gombát, köszi a receptet!🙂
VálaszTörlésKedves Aleda! Imádom a receptjeidet, sajnálom, hogy ritkán posztolsz...
VálaszTörlésÜdv:Évi
Köszönöm az érdeklődésed, Évi! Megpróbálok most már többet jönni :)
VálaszTörlés