Hozzávalók 6-8 személyre: 1,2 kg csont nélküli csirkemell, 50 dkg mexikói zöldségkeverék, 25 dkg sajt, 20 dkg füstölt kolbász vagy sonka, 1 hagyma vagy 2-3 zöldhagyma, 3 tojás, só, bors
a mártáshoz: 10 dkg
tejföl, 3 evőkanál majonéz, 2 cikk áttört fokhagyma, 1 teáskanál szárított
oregano.
Elkészítése:
1. A mexikói keveréket forró vízben 5 percig
főzzük, majd leszűrjük és hűlni hagyjuk.
2. A mártás hozzávalóit összekeverjük.
3. A csirkemellet szeletekre vágjuk, enyhén
klopfoljuk, sózzuk, borsozzuk és egy tepsibe, egymás mellé fektetjük.
4. Mindkét oldalukon lekenjük a tejfölös
mártással.
6. A tojásfehérjét csipetnyi sóval felverjük,
belekavarjuk a tojássárgáját.
7. Beleforgatjuk a felvágott hozzávalókat és
a mexikói zöldségeket.
8. A keveréket a hússzeletekre halmozzuk.
9. Rászórjuk a megmaradt, lereszelt sajtot.
10. 180 fokon, 30-35 percig sütjük. Főtt
rizzsel vagy krumpli körettel tálaljuk.
Graten de piept de pui cu legume
Ingrediente pentru 6-8 persoane: 1,2 kg piept de pui fără os, 500
g amestec mexican de legume, 250 g cașcaval, 200 g cârnați afumat(sau șuncă), 1 ceapă, 3 ouă, sare, piper; pentru sos: 3 linguri maioneză, 100 ml smântână, 2 căței de usturoi pisat, ½ linguriță oregano uscat.
Prepararea:
1.
Amestecul
mexican se fierbe 5 minute în apă cu sare, după care se strecoară și se lasă la
răcit.
2.
Se
amestecă ingredientele sosului.
3.
Pieptul
de pui se taie felii, se bat ușor cu ciocanul de bucătărie, se asezonează cu
sare și piper, se pun într-o tavă termorezistentă.
4.
Se
ung pe ambele părți cu sosul de smântână.
5. Se taie cubulețe mici 100 g cașcaval și cârnații(sau șunca), ceapa se mărunțește.
6.
Se
bat spumă albușurile cu un praf de sare, se adaugă gălbenușurile.
7.
Se
incorporează ingredientele mărunțite și amestecul mexican.
8.
Compoziția
se pune pe feliile de carne.
9.
Se
presară deasupra cașcavalul rămas, dat pe răzătoare.
10 Se
introduce în cuptor la 180 grade, pentru 30-35 minute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése