Hozzávalók 4
személyre: 8 alsó csirkecomb, 3 dl görög joghurt, 1 evőkanál + 1 teáskanál csípős
fűszerpaprika, 1 teáskanál bors, 1 teáskanál fokhagymapor, 1 teáskanál
szárított oregánó és majoránna keverék, 1 teáskanál só, 2 evőkanál olívaolaj; a
körethez: 1 kg krumpli, 2-3 evőkanál olívaolaj, 4 evőkanál zsemlemorzsa, 5 dkg
reszelt sajt, 1 evőkanál fűszerpaprika, fokhagymapor és só keveréke.
Elkészítése:
1. A joghurtot összekeverjük az olajjal, 1
evőkanál fűszerpaprikával, a borssal, a fokhagymaporral meg a szárított
zöldfűszerekkel.
2. A csirkecombokat megpucoljuk, megmossuk,
majd szárazra töröljük.
3. Beletesszük a joghurtos pácba, alaposan
összekavarjuk, hogy a pác mindenhol bevonja a húst. Egy éjszakára hűtőbe
tesszük.
4. Másnap sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, megszórjuk a teáskanál fűszerpaprikával és befedjük egy ív
sütőpapírral.
5. 30 percig 180 fokon sütjük, majd levesszük
a sütőpapírt és pirulni hagyjuk.
6. A krumplit meghámozzuk, cikkekre vágjuk,
sós vízben 10 percig főzzük, majd leszűrjük és sütőpapírral bélelt tepsibe
tesszük, lekenjük az olajjal, összeforgatjuk.
7. A zsemlemorzsát összekeverjük a reszelt
sajttal és a só-fűszerpaprika-fokhagymapor keverékkel.
8. A keveréket a krumplira szórjuk,
összeforgatjuk, majd 180 fokon pirosra sütjük.
Pulpe de pui marinate în iaurt cu cartofi copți în cuptor
Ingrediente pentru 4 persoane: 8
pulpe de pui inferioare, 300 ml iaurt grecesc, 1 lingură + 1 linguriță boia
iute, 1 linguriță piper, 1 linguriță pudră de usturoi, 1 linguriță amestec de
oregano și maghiran, 1 linguriță sare, 2 linguri ulei de măsline; pentru
garnitură: 1 kg cartofi, 2-3 linguri ulei de măsline, 4 linguri pesmet, 50 g
cașcaval ras, 1 lingură amestec de boia, pudră de usturoi și sare.
Prepararea:
1. Iaurtul se amestecă cu uleiul, 1
lingură boia iute, pudra de usturoi, piperul, sarea și verdețurile uscate.
2. Se curăță pulpele de pui, se spală și
se usucă.
3. Se adaugă marinada de iaurt, se
amestecă bine peste tot, se acoperă cu folie și se pune la rece peste noapte.
4. A doua zi se pun în tavă tapetată cu
hârtie de copt, se acoperă tot cu hârtie de copt.
5. Se introduc în cuptor la 180 grade
pentru 30 minute, după care se scoate hârtia și se lasă la rumenit.
6. Se curăță cartofii, se spală, se taie
în sferturi, se fierb 10 minute în apă cu sare, după care se strecoară, se pun
în tavă și se ung cu uleiul de măsline.
7. Se amestecă pesmetul cu cașcavalul ras
și amestecul de condimente.
8. Se presară peste cartofi, se introduce
în cuptor la 180 grade până când se rumenesc.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése
Üdvözöllek! Köszönöm, hogy itt jártál! :)