2022. február 28.

Rántott sajt- Cașcaval pane

 

Szerintem nincs is olyan személy, aki nem kedvelné a ropogós bundájú, belül folyékony rántott sajtot. Az elkészítése, bár elég egyszerűnek tűnik, okozhat gondot is, ha a sajt túl hamar megolvad és kifolyik a panírból. Hogy ez ne történjen meg, pár szabályt fontos betartani:

·         kemény vagy félkemény sajtból készítsük, mert a lágy sajtok túl hamar megolvadnak a forró olajban

·         duplán panírozzuk, tehát tejbe, lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tejet kihagyva, újból megismételjük

·         a sajtnak nagyon hidegnek kell lennie, ezért panírozás után, kis időre akár le is fagyaszthatjuk

Hozzávalók: kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa

Elkészítése



1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük.

2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon ragadni.

3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.



4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt befogja a lisztes sajtszeletet.

5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve, finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.

6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük. 



7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva, hogy az oldalakon is legyen panír.

8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára mélyhűtőbe rakjuk.

9. Az olajat felforrósítjuk, a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük.  Azonnal tálaljuk.  



Cașcaval pane 

Ingrediente:  cașcaval cu consistență mai tare, lapte, făină, ouă, pesmet, ulei pentru prăjit

Prepararea:  

1.      Cașul se taie în felii de 1 cm grosime.

2. Feliile se dau prin lapte, pentru ca făina să se poată lipi. 

3.      Se scurg de lapte, și se dau prin făină.

4.      Se dau prin ou bătut, având grijă ca oul să  învelească peste tot cașul. 

5.      Se trec prin pesmet și se apasă ușor cu palma, pentru ca pesmetul să se lipească bine.

6.     Se dau din nou prin ou bătut, se scurge surplusul.

7.      La sfârșit se trec din nou prin pesmet, se apasă cu palma pe toate părțile. 

8.      Se așază pe tavă unul lângă altul și se pun în congelator 1 oră. 

9.       Se prăjesc în ulei încins. Se servesc imediat. 




Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...