Szerintem nincs is olyan személy, aki nem kedvelné a ropogós bundájú,
belül folyékony rántott sajtot. Az elkészítése, bár elég egyszerűnek tűnik, okozhat
gondot is, ha a sajt túl hamar megolvad és kifolyik a panírból. Hogy ez ne
történjen meg, pár szabályt fontos betartani:
·
kemény vagy félkemény sajtból
készítsük, mert a lágy sajtok túl hamar megolvadnak a forró olajban
·
duplán panírozzuk, tehát tejbe,
lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tejet kihagyva, újból
megismételjük
·
a sajtnak nagyon hidegnek kell
lennie, ezért panírozás után, kis időre akár le is fagyaszthatjuk
Hozzávalók: kemény sajt, tej, liszt, tojás, zsemlemorzsa
Elkészítése:
1. A sajtot 4-5mm vastagságúra szeleteljük.
2. A sajtot először tejbe mártjuk, hogy a liszt majd rá tudjon
ragadni.
3. A tejet hagyjuk lecsöpögni, majd lisztbe forgatjuk.
4. Belemártjuk a felvert tojásba, vigyázva hogy mindenütt
befogja a lisztes sajtszeletet.
5. Beleforgatjuk a zsemlemorzsába és két tenyerünk közé téve,
finoman rányomogatjuk, hogy jól rátapadjon.
6. Újból belemártjuk a tojásba és a fölösleget lecsöpögtetjük.
7. Végül még egyszer beleforgatjuk a zsemlemorzsába, vigyázva,
hogy az oldalakon is legyen panír.
8. A panírozott sajtszeleteket 2-3 órára hűtőbe, vagy 1 órára
mélyhűtőbe rakjuk.
9. Az olajat felforrósítjuk, a sajtszeleteket mindkét felén aranybarnára sütjük. Azonnal tálaljuk.
Cașcaval pane
Ingrediente: cașcaval
cu consistență mai tare, lapte, făină, ouă, pesmet, ulei pentru prăjit
Prepararea:
1. Cașul se taie în felii de 1 cm grosime.
2. Feliile se dau prin lapte, pentru ca făina să se
poată lipi.
3. Se
scurg de lapte, și se dau prin făină.
4. Se
dau prin ou bătut, având grijă ca oul să învelească peste tot
cașul.
5. Se
trec prin pesmet și se apasă ușor cu palma, pentru ca pesmetul să se lipească
bine.
6. Se
dau din nou prin ou bătut, se scurge surplusul.
7. La
sfârșit se trec din nou prin pesmet, se apasă cu palma pe toate părțile.
8. Se
așază pe tavă unul lângă altul și se pun în congelator 1 oră.
9. Se
prăjesc în ulei încins. Se servesc imediat.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése