2022. február 21.

Sülthagyma leves tojással - Supă de ceapă cu ouă românești

Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1,5 dl házi paradicsomlé, 4 tojás, só, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.

Elkészítése: A megpucolt hagymát szeletekre vágjuk és forró zsíradékon megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel meg a fűszerpaprikával, összekavarjuk és felöntjük  a paradicsomlével és  kb. 1 liter vízzel. Hozzáadjuk az ételízesítőt, közepes lángos 10 percig főzzük, ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. A tojásokat egyenként merítőkanálba törjük és lassan beleengedjük a fövő levesbe, további 5 percig főzzük. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. 



Supă de ceapă cu ouă românești

Ingrediente pentru 4 persoane:  2 cepe mari, 1 lingură untură, 1 lingură făină, 1 linguriță amestec de zarzavat cu sare, 150 ml bulion de roșii, 4 ouă, sare, boia dulce, frunze de pătrunjel.

Prepararea:  Ceapa curățată se taie felii, se călește în untură. Când devine rumenă, se presară făina, se amestecă, apoi se presară boiaua și se toarnă bulionul de roșii, după care se completează cu 1 l de apă și se adaugă amestecul de zarzavat. Se fierbe la foc moderat timp de 15 minute. Ouăle se sparg pe rând, se adaugă în supă cu ajutorul uniu polonic, se fierb 5 minute la foc moderat. La servire se presară cu frunze de pătrunjel mărunțite. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...