Hozzávalók 4 személyre: 2 nagy
hagyma, 1 evőkanál zsír, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál házi ételízesítő, 1,5 dl házi paradicsomlé, 4
tojás, só, fűszerpaprika, petrezselyemzöld.
Elkészítése: A megpucolt hagymát
szeletekre vágjuk és forró zsíradékon megpirítjuk. Megszórjuk a liszttel meg a
fűszerpaprikával, összekavarjuk és felöntjük a paradicsomlével és kb. 1 liter vízzel.
Hozzáadjuk az ételízesítőt, közepes lángos 10 percig főzzük, ha szükséges, kevés sóval ízesítjük. A tojásokat egyenként merítőkanálba
törjük és lassan beleengedjük a fövő levesbe, további 5 percig főzzük. A végén megszórjuk apróra vágott
petrezselyemzölddel.
Supă de ceapă cu
ouă românești
Ingrediente pentru
4 persoane: 2 cepe mari, 1 lingură
untură, 1 lingură făină, 1 linguriță amestec de zarzavat cu sare, 150 ml bulion
de roșii, 4 ouă, sare, boia dulce, frunze de pătrunjel.
Prepararea: Ceapa curățată se taie felii, se călește în
untură. Când devine rumenă, se presară făina, se amestecă, apoi se presară
boiaua și se toarnă bulionul de roșii, după care se completează cu 1 l de apă
și se adaugă amestecul de zarzavat. Se fierbe la foc moderat timp de 15 minute.
Ouăle se sparg pe rând, se adaugă în supă cu ajutorul uniu polonic, se fierb 5
minute la foc moderat. La servire se presară cu frunze de pătrunjel mărunțite.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése