Hozzávalók egy
25*25 tepsihez:
a piskótához: 15
dkg friss spenót, csipetnyi szódabikarbóna, csipetnyi só, 4 evőkanál olaj, 3
tojás, 3 evőkanál cukor, 15 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor;
a krémhez: 20 dkg
krémsajt, 1 teáskanál vanília kivonat, 1 vanília ízű pudingpor, 4 dl tej, 3
evőkanál cukor;
a málnás
zseléhez: 20 dkg málna, 2 evőkanál citromlé, 3 evőkanál cukor, 1 dl víz,
7 g porzselatin.
Elkészítése:
A spenótot megmossuk, sós, szódabikarbónás forró vízben 1-2 percig főzzük, majd leszűrjük. A jól lecsöpögtetett és kihűlt spenótot az olajjal együtt blenderben krémesre dolgozzuk.
A tojásokat keverőtálba törjük, hozzáadjuk a cukrot és nagy fokozaton, 6-7 percig verjük, majd kézzel belekavarjuk a spenótos krémet és a sütőporral összevegyített lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, 180 fokon, 20-25 percig sütjük.
A pudingport összekeverjük a cukorral meg a tejjel, közepes lángon sűrűre főzzük, majd félrevesszük, közvetlen a tetejére fóliát teszünk és szobahőmérsékleten hűlni hagyjuk.
A zselatint 2-3 evőkanál vízben megduzzasztjuk. A málnát a citromlével a vízzel meg a cukorral 4-5 percig főzzük, majd félrevesszük és belekavarjuk a folyósra melegített zselatint.
A krémsajtot kikavarjuk a vanília kivonattal, kanalanként hozzáadjuk a pudingot. A kihűlt piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, körülbelül 7-8 mm-es lapot levágjuk a tetejéről, a piskótát pedig visszatesszük a tepsibe.
Rákenjük a krém felét, 15-20 percre hűtőbe tesszük, majd rásimítjuk a málnás zselét(ha időközben túl megdermedt, kicsit meglangyosítjuk), újabb 30-40 percre hűtőbe tesszük, végül pedig rákenjük a megmaradt krémet.
Tetejére rászórjuk az
összemorzsolt lapot(amit levágtunk a piskótáról). A süteményt másnap
szeleteljük, málnával tálaljuk.
Cuburi cu
zmeură și spanac
Ingrediente
pentru tavă de 25*25 cm:
pentru blat:
150 g spanac proaspăt, un praf de bicarbonat de sodiu, un praf de sare, 4
linguri ulei, 3 ouă, 3 linguri zahăr, 150 g făină, 1 lingură praf de copt;
pentru cremă:
200 g mascarpone, 1 linguriță extract de vanilie, 1 plic praf de budincă cu gust de
vanilie, 400 ml lapte, 3 linguri zahăr;
pentru jeleul
de zmeură: 200 g zmeură, 2 linguri zeamă de lămâie, 3 linguri zahăr, 100 ml apă, 7 g gelatină.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése