Hozzávalók 4
személyre: 2 sertésköröm, 25 dkg
nagyszemű szárazbab, 1 nagyobb hagyma, 2-3 sárgarépa, 1 evőkanál sűrített
paradicsom, só, bors, fűszerpaprika, 1 evőkanál darált paprika, 2 babérlevél,
petrezselyemzöld, olaj vagy zsír.
Elkészítése: A sertéskörmöket alaposam megpucoljuk és megmossuk, majd bő, sós vízben főni tesszük. Mikor felforrt a habját leszedjük, hozzáadjuk a babérlevelet és fedő alatt főzzük. A szárazbabot enyhén sós vízben 15-20 percig főzzük. Az apróra vágott hagymát a zsiradékon megdinszteljük, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a darált paprikát meg a sűrített paradicsomot, a vastagabb karikákra vágott sárgarépát, majd az egészet kicsit átsütjük. Mikor a köröm félpuhára főtt, hozzáadjuk a hagymás alapot meg a leszűrt babot és együtt tovább főzzük. Szükség szerint sózzuk, borsozzuk, illetve az elfőtt levet mindig kevés kevés forró vízzel pótoljuk. Mikor a hozzávalók puhára főttek, hagyjuk a levet elpárologni, hogy az ételnek sűrű szaftja legyen. Tálaláskor megszórjuk petrezselyemzölddel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése