Hozzávalók 2
személyre: 10 dkg búzadara, 5 dl tej, 5 dkg vaj, 2 evőkanál vaníliás cukor, 2
tojás, 1 teáskanál reszelt citromhéj, kb 5 dkg darált mandula, porcukor.
Elkészítése: A
darált mandulát egy serpenyőben aranybarnára pergeljük. A tejet a vajjal és a
cukorral felfőzzük, állandó kavarás mellett beleszórjuk a búzadarát és addig
főzzük, míg besűrűsödik. Félrevesszük, belekavarjuk a citromhéjat, hűlni
hagyjuk, majd belekavarjuk a tojás sárgáját és a felvert fehérjét. Egy edénybe
vizet forralunk, egy evőkanállal galuskákat szaggatunk a masszából, a gyöngyözve
fövő vízbe tesszük és 2-3 percig főzzük, majd szűrőkanállal kiszedjük és a
darált mandulába hempergetjük. Porcukorral megszórva és málnával tálaljuk.
Găluște dulci de griș
Ingrediente
pentru 2 persoane: 100 g griș de grâu, 500
ml lapte, 50 g unt, 2 linguri zahăr vanilat, 2 ouă, 1 linguriță coajă rasă de
lămâie, 50 g migdale măcinate, zahăr pudră.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése