2022. október 14.

Fokhagymás -telfölös csirke - Pui cu smântână și usturoi


Kövi Pál - Erdélyi lakoma könyvéből

Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 8 db felsőcomb, 1 evőkanál zsír, 1-2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1 fej fokhagyma, só, bors.

Elkészítése: A megtisztított és feldarabolt csirkehúst a zsírban körbesűtjük, hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. Mikor a hús puha, rátöltjük a tejfölös-lisztes eresztéket és kis lángon besűrítjük. Puliszkával tálaljuk. 


Pui cu smântână și usturoi

Ingrediente pentru 4 persoane:  1 pui întreg sau 8 copane de pui, 1 lingură untură, 1-2 linguri făină,  150 ml smântână,  7-8 căței de usturoi, sare, piper.

Prepararea: carnea de pui se rumenește în untură, se adaugă usturoiul mărunțit, se asezonează cu sare și piper, se toarnă puțină apă și se fierbe sub capac, la foc moderat. Când carnea este gătită, se adaugă smântâna amestecată cu făina și se îngroașă la foc mic. Se servește cu mămăligă. 


 

1 megjegyzés:

Verus írta...

Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni! Köszönöm a receptet! Kukkants be hozzám, hátha találsz kedvedre valót! :)

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...