Hozzávalók 4 személyre: 1 egész csirke vagy 8 db
felsőcomb, 1 evőkanál zsír, 1-2 evőkanál liszt, 1,5 dl tejföl, 1 fej fokhagyma,
só, bors.
Elkészítése: A megtisztított és feldarabolt csirkehúst a
zsírban körbesűtjük, hozzáadjuk a apróra vágott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk,
felöntjük kevés vízzel, majd fedő alatt puhára főzzük. Mikor a hús puha,
rátöltjük a tejfölös-lisztes eresztéket és kis lángon besűrítjük. Puliszkával
tálaljuk.
Pui cu smântână și
usturoi
Ingrediente pentru 4
persoane: 1 pui întreg sau 8 copane de
pui, 1 lingură untură, 1-2 linguri făină,
150 ml smântână, 7-8 căței de
usturoi, sare, piper.
Prepararea: carnea de
pui se rumenește în untură, se adaugă usturoiul mărunțit, se asezonează cu sare
și piper, se toarnă puțină apă și se fierbe sub capac, la foc moderat. Când
carnea este gătită, se adaugă smântâna amestecată cu făina și se îngroașă la
foc mic. Se servește cu mămăligă.
Nagyon jól néz ki, ki fogom próbálni! Köszönöm a receptet! Kukkants be hozzám, hátha találsz kedvedre valót! :)
VálaszTörlés