2022. november 25.

Sütőtökös óriáskifli - Cornuri cu dovleac



Hozzávalók : a tésztához: 50 dkg liszt, 2 dl langyos tej, 10 dkg sütőtökpüré,  5 dkg cukor, 5 dkg olvasztott vaj, 1 tojás, fél citrom reszelt héja, csipetnyi só, 7 g szárított élesztő; a krémhez: 10 dkg sütőtökpüré, 10 dkg barna cukor,  10 dkg puha vaj, 1 teáskanál fahéj; a mázhoz: 1 tojás sárgája, 1 evőkanál olaj, 1 evőkanál tej.

Ingrediente pentru aluat:  500 g făină,  200 ml lapte călduț, 100 g  miez de dovleac copt, 50 g zahăr,  50 g unt topit, 1 ou, 1 lingură coajă rasă de lămâie, un praf de sare, 7 g drojdie uscată; pentru cremă:  100 g miez de dovleac copt, 100 g unt moale, 100 g zahăr brun, 1 linguriță scorțișoară; pentru uns; 1 gălbenuș, 1 lingură lapte, 1 lingură ulei.



1.      A tészta hozzávalóit egy tálba tesszük, majd rugalmas és sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Letakarjuk, 40-50  percig kelni hagyjuk.

2.      A puha vajat kikavarjuk a barna cukorral, hozzáadjuk a sütőtökpürét meg a fahéjat. 

1.      Ingredientele aluatului se pun într-un castron și se frământă din ele un aluat elastic. Se acoperă cu ștergar, se lasă la dospit 40-50 minute.

2.      Untul moale se mixează cu zahărul brun, după care se încorporează dovleacul și scorțișoara.


3.      A megkelt tésztát olajozott deszkára borítjuk, kissé átgyúrjuk és 8 egyenlő részre osztjuk.

4.      A tésztákat kettősével kerek lappá nyújtjuk, egyet lekenjük a sütőtökös vajjal, betakarjuk a második lappal, majd ezt is lekenjük. A többi tésztával is hasonlóan járunk el.

3.      Aluatul dospit se scoate pe planșeta unsă cu puțin ulei și se împarte în 8 părți egale.

4.      Se întind câte două bucăți de aluat în două foi rotunde, prima se unge cu crema de unt cu dovleac, se acoperă cu foaia a doua, după care se unge și aceasta. 



5.      Az igy kapott kétrétegű kerek lapokat 8-8 háromszögre vágjuk, kiflikké formázzuk.

6.      Sütőpapírral bélelt gáztepsibe, szorosan egymás mellé tesszük, 20 percig pihentetjük, majd lekenjük a mázzal és 180 fokon, 35-40 perc alatt megsütjük.

5.      Foile unse se taie în câte 8 triunghiuri, fiecare triunghi se rulează cornulețe.

6. Se pun în tava tapetată cu hârtie de copt, se lasă 20 minute la odihnit, după care se ung cu gălbenușul amestecat cu uleiul și laptele. Se coc 35-40 minute la 180 grade. 


 

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...