Hozzávalók 4
személyre: 50 dkg csiperke gomba, 1 hagyma, 1 cikk fokhagyma, 4 dkg vaj, 2 dl
tejszín, 1 evőkanál étkezési keményítő, 1 dl fehérbor, 1-2 szál friss kakukkfű,
só, fehérbors, pár csepp olaj.
Elkészítése: Az
apróra vágott hagymát megdinszteljük a vajon, hozzáadjuk a szeletekre vágott
gombát(2-3 kisebb darabot félreteszünk), néha meg-megkavarva tovább
dinszteljük, majd sózzuk, borsózzuk, beletesszük a kakukkfüvet meg az áttört
fokhagymát, felöntjük 1,5 l vízzel és puhára főzzük. Félrevesszük, botmixerrel
krémesre turmixoljuk, majd visszatesszük a tűzre és hozzáadjuk a tejszínnel
elkavart keményítőt meg a bort. Tovébbi 3-4 percig forraljuk, majd
félrevesszük. A megmaradt gombát szeletekre vágjuk, forró serpenyőben, pár
csepp olajon megsütjük, majd a krémlevessel tálaljuk.
Supă cremă de
ciuperci
Ingrediente
pentru 4 persoane: 500 g ciuperci
Champignons, 1 ceapă, 1-2 căței de usturoi, 40 g unt, 200 ml smântână lichidă
de gătit, 1 lingură amidon, 100 ml vin alb, cimbrișor, sare, piper alb, ulei.
Prepararea: Se
topește untul, se adaugă ceapa mărunțită și ciupercile feliate(se lasă 2-3
ciuperci pentru servire), se călesc până scad, după care se asezonează cu sare,
piper, usturoi pisat și cimbrișor, se toarnă vinul și se lasă să se evapore
alcoolul, după care se toarnă 1,5 litri de apă și se fierbe sub capac. După 15
minute se ia deoparte, se mixează cu blenderul vertical și se pune înapoi pe
foc. Amidonul se amestecă cu smântâna lichidă și se mai fierbe 2-3 minute.
Ciupercile puse deoparte se feliază, se rumenesc în tigaie pe puțin ulei și se
servesc cu supa cremă.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése