Hozzávalók: 2 minibagett, 5 dkg vaj, 20 dkg darált hús, 1
kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojás, só, bors,
fűszerpaprika, szárított majoránna.
Elkészítése: A darált húst összekeverjük az apróra vágott
hagymával és fokhagymával, a tojással meg a reszelt sajt felével, ízlés szerint
sóval, borssal, fűszerpaprikával és majoránnával ízesítjük. A bagetteket
hosszában félbevágjuk, lekenjük vajjal, majd szétosztjuk rajtuk a húsos masszát
és egy villával szétlapítjuk a bagett felületén. Végül megszórjuk a megmaradt
sajttal. Forró sütőben, 15-20 perig
sütjük, melegen tálaljuk.
Mini-baghete cu carne tocată
Ingrediente: 2 mini-baghete, 50 g unt, 400 g
carne tocată, 1 ceapă mică, 1 cățel de usturoi, 150 g cașcaval ras, 1 ou, sare,
piper, boia de ardei, maghiran uscat.
Prepararea:
Se amestecă carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate mărunt, oul și
jumătate din cantitatea de cașcaval ras; se asezonează cu sare, piper, boia de
ardei și maghiran. Se taie baghetele pe lungime, se ung cu unt și se distribuie
uniform amestecul de carne pe suprafața lor, presând ușor cu o furculiță. Se
presară deasupra restul de cașcaval. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de
15-20 de minute și se rumenesc la suprafață. Se servesc calde.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése