2025. január 27.

Darálthúsos minibagett - Mini-baghete cu carne tocată

Hozzávalók:  2 minibagett, 5 dkg vaj, 20 dkg darált hús, 1 kisebb hagyma, 1 cikk fokhagyma, 15 dkg reszelt sajt, 1 tojás, só, bors, fűszerpaprika, szárított majoránna.

Elkészítése:  A darált húst összekeverjük az apróra vágott hagymával és fokhagymával, a tojással meg a reszelt sajt felével, ízlés szerint sóval, borssal, fűszerpaprikával és majoránnával ízesítjük. A bagetteket hosszában félbevágjuk, lekenjük vajjal, majd szétosztjuk rajtuk a húsos masszát és egy villával szétlapítjuk a bagett felületén. Végül megszórjuk a megmaradt sajttal.  Forró sütőben, 15-20 perig sütjük, melegen tálaljuk. 



                                                         Mini-baghete cu carne tocată                          

Ingrediente: 2 mini-baghete, 50 g unt, 400 g carne tocată, 1 ceapă mică, 1 cățel de usturoi, 150 g cașcaval ras, 1 ou, sare, piper, boia de ardei, maghiran uscat.

Prepararea:  Se amestecă carnea tocată cu ceapa și usturoiul tocate mărunt, oul și jumătate din cantitatea de cașcaval ras; se asezonează cu sare, piper, boia de ardei și maghiran. Se taie baghetele pe lungime, se ung cu unt și se distribuie uniform amestecul de carne pe suprafața lor, presând ușor cu o furculiță. Se presară deasupra restul de cașcaval. Se coc în cuptorul preîncălzit timp de 15-20 de minute și se rumenesc la suprafață. Se servesc calde.

Nincsenek megjegyzések:

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...