Hozzávalók:
a palacsintához: 12,5 dkg liszt, 3 tojás, 1,8 dl tej, 1,2 dl víz, 2
evőkanál olvasztott vaj, csipetnyi só, csipetnyi fekete bors, vaj a sütéshez; a
töltelékhez: 3-4 evőkanál vaj, 1 kisebb hagyma, 4 cikk fokhagyma, 1 teáskanál
kakukkfű, 70 dkg fehér vagy barna csiperke gomba, 2 nagy marék spenót, 15 dkg
reszelt sajt, só és bors ízlés szerint, kevés vaj a kész palacsinták sütéséhez.
Elkészítése: A palacsintatészta összes
hozzávalóját egy keverőtálba tesszük, és botmixerrel vagy kézi habverővel
simára keverjük. Letakarjuk, 30 percig állni hagyjuk. Ez idő alatt elkészítjük
a tölteléket. A gombát 5 mm vastag szeletekre vágjuk (nagyobb gombákat
félbevágunk, majd szeletelünk). A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát finomra
aprítjuk. A spenótot alaposan megmossuk és durvára vágjuk. A sajtot nagy lyukú
reszelőn lereszeljük. Egy nagy serpenyőben közepes lángon 2 evőkanál vajat
melegítünk, hozzáadjuk a hagymát, és üvegesre dinszteljük, majd hozzáadjuk a
fokhagymát meg a kakukkfüvet és pár másodpercig sütjük, végül az egészet egy tálba
szedjük. Ugyanabban a serpenyőben, a megmaradt vajon a gombát 2-3 részletben aranybarnára pirítjuk, majd a hagymás keverékhez
adjuk. Végül a spenótot addig pároljuk a serpenyőben, amíg enyhén összeesik,
majd ezt is a tálba szedjük. A töltelékhez hozzáadjuk a reszelt sajtot, sóval
és borssal ízesítjük, és összekeverjük. A palacsintamasszát átkeverjük és
vajjal kikent serpenyőben, 8 palacsintát sütünk. A megsült palacsintákat
egymásra helyezzük, felhasználásig letakarjuk. Tálalás előtt a palacsinták
egyik felére tölteléket teszünk, majd félbehajtjuk, végül ismét félbehajtjuk,
hogy háromszög alakú legyen, majd forró serpenyőben kevés vajon, mindkét oldalukon kicsit át sütjük,
amíg a sajt megolvad. Melegen tálaljuk.
Ingrediente: pentru aluatul de clătite: 125 g făină, 3 ouă, 180 ml lapte, 120 ml apă, 2 linguri unt topit, un praf de sare, un praf de piper negru, unt pentru prăjit; pentru umplutură: 3-4 linguri unt, 1 ceapă mică, 4 căței de usturoi, 1 crenguță cimbrișor, 700 g ciuperci champignon albe sau brune, 2 mâini mari de spanac, 150 g cașcaval ras, sare și piper după gust, unt pentru prăjirea clătitelor umplute.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése