Hozzávalók 12
darabhoz: 30 dkg csirkemell, 20 dkg
kolozsvári szalonna, 12 dkg füstölt sajt, 20-24 szelet bacon, 3 evőkanál
rétesliszt, 4 tojás, 0,7 dl főzőtejszín, fűszerkeverék( ½ teáskanál só, ¼ teáskanál bors, ½ teáskanál fűszerpaprika, ¼
teáskanál fokhagymapor), 1 evőkanál zsír.
Ingrediente
pentru 12 bucăți: 300 g piept de pui, 200 kaizer afumat sau șuncă afumată, 120
g cașcaval simplu sau afumat, 20-24 felii bacon, 3 linguri făină, 4 ouă, 100 ml
smântână lichidă de gătit, amestec de condimente( ½ linguriță sare, ¼ linguriță
piper, ½ linguriță boia, ¼ linguriță pudră de usturoi), ½ lingură untură sau 2-3 linguri ulei.
1. A csirkemellet kockákra vágjuk,
összekavarjuk a fűszerkeverékkel. A kolozsvári szalonnát kockákra vágjuk, a
sajtot lereszeljük. 2. A muffinformát kikenjük a zsírral, majd
kibéleljük a baconnal.
1. Pieptul
de pui se taie cubulețe, se amestecă cu condimentele. Kaizerul se taie fâșii
sau cubulețe, cașcavalul se dă pe răzătoare. 2.
Forma
de brioșe se unge cu untură sau ulei, se tapetează cu feliile de bacon.
3. A csirkemellre rászórjuk a lisztet,
rázogatva összekeverjük. 4. A tojásokat a tejszínnel felverjük,
belekeverjük a reszelt sajtot.
3. Se
presară făina peste carne, se amestecă prin scuturare. 4. Ouăle
se bat cu smântâna lichidă, se adaugă cașcavalul.
5. A tojásos masszába beleforgatjuk a
csirkemellet meg a kolozsvári szalonnát. 6. A masszát egy kanál segítségével
szétosztjuk a 12 muffinformába. 180 fokon, 30-35 percig sütjük.
5. La
final se adaugă carnea și kaizerul. 6. Compoziția
se împarte în forma de brioșe. Se coace 30-35 minute la 180 grade.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése